fredag, juni 20, 2014

Ett par dagar in i vår resa .......

 
 

Nu har vi varit på denna fantastiska ö, detta fantastiska land, ett par dagar.....
Jag och Gunilla har våra barn, barnbarn, vår nya svärdotter, vår nya svärson och deras barn med oss.

Det är fantastiskt att lära känna allihopa under dessa förhållanden. Vi går igenom glädje, sorg, ilska och sen fantastiskt fina stunder tillsammans. Vi ser otroligt fin natur, dramatiska vyer och närmar oss varandra långsamt.

 
En vandring längs förkastningssprickan mellan Amerikanska och Europeiska kontinenterna. Som i Sagan om ringen.
 
 

Samtal med barnbarn och barnbarnens nya syskon.
Vandring tillsammans.
 
En gammal man och hans gamla hustru, snart lika gammal som hennes man.....
 
Livet har sina fantastiska, ljusa sidor!
 
 
 
Vide och Adam blir ganska blöta av "Stokkurs" utbrott.
 
.........................................

Som avslutning på dagen hittade jag följande artikel i DN:


Det är lätt att le åt islänningarna som i stor utsträckning fortfarande år 2014 tror att älvor och småfolk lever bland dem. Men kanske handlar det helt enkelt om respekt för gamla tiders tro och traditioner.
Tidigare i år stoppades ett vägbygge till Reykjavikförorten Gardabaer sedan en grupp älvtroende vänt sig till den isländska vägmyndigheten med uppgifter om att älvorna hade en kyrka och ett kapell precis där vägen skulle dras.
Med tanke på att lite drygt hälften av islänningarna säger sig tro att det kan finnas småfolk, huldufolk, som lever sida vid sida med oss vanliga människor, så var detta ingen fråga som bara kunde viftas iväg.
Så vägbygget stoppades för vidare utredning.
Frågan fick sin lösning när en medial dam, som också sa sig kunna kommunicera med älvorna, tog kontakt med dessa och fick besked om att vägen kunde dras bara kapellet flyttades.
BBC:s utsända kunde sedan rapportera att så fick det bli. En inte så lätt uppgift visade det sig. En 70 ton tung sten, som enligt mediet var själva älvkapellet, måste flyttas ur vägen med en speciell kran. Kostnaden ville vägmyndigheten inte gärna berätta för BBC om.
Liknande vägproblem har dykt upp vid en rad tillfällen tidigare. Och ibland har vägar till och med dragits i krokar runt älvornas osynliga visten.
Vad man än tycker om allt detta så finns det givetvis somta två sidor också av detta mynt. För oss ”moderna” människor kan det verka lätt löjligt att tro på något som så uppenbart tillhör en förgången tid.
Samtidigt är det bara att ägna en stund på nätet för att se vilka moderna vidskepelser en del av oss ägnar sig åt. Här finns tusentals som tror på att det finns en civilisation av utomjordingar på planeten Mars, att månlandningen bara var en bluff eller att myndigheterna ger oss vaccin för att göra oss sterila.
Då känns det nästan befriande när en och annan älva kan rubba en 70 ton tung sten. Och att tron rubbar berg, det visste vi ju redan.

...............
 
Efter att ha lärt känna Island en del förstår jag tron på huldror, småknytt och älvor.
Dom finns!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer och hälsningar uppskattas alltid!
Men jag föredrar att du inte är anonym.