lördag, september 21, 2013

Island dag 9

Vi bilar långsamt till Reykjavik. Näst sista dagen på den här resan. Regn hänger i luften.
 

 
När vi tar en paus kommer Hugin (eller var det Munin) förbi för att senare lämna en rapport till Odhin om våra rörelser över Island.
 
 
Vi kommer till en slocknad vulkan, läs själv namnet på bilden. En häftig klättring upp på kraterkanten! Regnet har upphört!







 
Nedanför ser vi en fårskiljningsplats, väldigt likt renskiljningsgärdorna i Skandinaviska fjäll. Den här är, till skillnad från många andra vi sett, uppbyggd av stenmurar. Måste vara gammal.
 
Är man på Island är ett besök i Reykholt i dalgången Varmaland ett måste. Det är en dalgång full med varma källor som bland annat leds till orter i närheten för uppvärmning. I Reykholt bodde nämligen lagmannen och författaren Snorri Sturlasson. Ett fint muséum och prydliga omgivningar.

 
Snorri hade sitt privata bad som han gick till genom en gång från huset. Gunilla bedömer att det är 37 grader i vattnet.

 
Överallt puttrar det i Varmaland. 
 
Det känns lite konstigt nu att sitta på ett hypermodernt hotell i Reykjavik med biltrafik framför fönstret. Vi har blivit vana vid att möta en bil i kvarten och att ha vidder, snöklädda fjäll och heta källor omkring oss.
Men i  morgon ska vi göra Reykjavik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer och hälsningar uppskattas alltid!
Men jag föredrar att du inte är anonym.